Pahn Akzent Coblenzer Resonans LaxVox EVTS CVT

Complete Vocal Technique CVT


Cathrine SalodinComplete Vocal Technique is een baanbrekende en vernieuwende benadering die zeer bruikbaar is voor iedereen die in de stem geïnteresseerd is van beginner tot professional. De omschreven technieken zijn geschikt voor alle zangstijlen en is ontwikkeld door Cathrine Sadolin.
Cathrine Sadolin is een internationaal bekend en erkend zangdeskundige. Al 25 jaar doet zij onderzoek door alle vocale stijlen heen in combinatie met haar eigen ervaringen als beroepszangeres.

CVT heeft 3 basisprincipes te weten: ademsteun, noodzakelijke twang en geen voortuitgestokan kaak of lipspanning. Met deze basis kan je aan de slag met de 4 stemfuncties: Neutral, Curbing, Overdrive en Edge(voorheen Belting). Als deze stemfuncties beheerst worden kan je werken aan de klankkleur, van licht naar donker. Daarna kan je nog een stemeffect kiezen zoals distorsion, creaks, rattle, growl, grunt, scream, vocal breaks, toegevoegde lucht, vibrato en ornamentatie.

Kenmerken van de stemfuncties

Neutral heeft een niet-metalig geluid. Het kan met of zonder wilde lucht gezongen worden. De methode achter deze stemfunctie is de losse kaak en alle klinkers kunnen voor deze stemfunctie gebruikt worden. Het is bruikbaar voor de gehele stemomvang. Het volume is zacht maar het kan luid zijn in de hoogte van de stem. Het karakter van het geluid is zacht.

Artiesten die veel in Neutral zingen zijn bijvoorbeeld Gerard Jolink, Art Garfunkel, Sinead O'Connor en Marilyn Monroe.

lees meer...     terug...     begin

Naar Homepage
Naar De stem
Naar Zang, stemgebruik Naar Stemstoornissen
Naar Logopedisch basistraject bij stemproblemen
Naar Warming-up oefeningen
Naar Stemmethodes en oefeningen
Naar De Stem In Beeld
Naar Microfoontechniek, presentatie
Naar Stemspecialisten en stemtherapeuten
Naar Over de makers
Naar Contactformulier