Over de makers


Henrike Jansen

Henrike Jansen Van 1988-1993 studeerde ik Logopedie aan de hogeschool Nijmegen (toen nog in de Jugend stijl villa aan de Bosweg). Na mijn afstuderen lagen de banen niet voor het oprapen. Daarom koos ik er voor te beginnen aan de opleiding tot verpleegkundige in Zoetermeer waar ik na mijn studie ging wonen. Deze studie heb ik met zeer veel plezier gedaan en van 1994 tot 2006 werkte ik als verpleegkundige in 't Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer.

Ik heb altijd veel gezongen en in 2000 deed ik auditie bij Greg en Baud voor de Byutenpark productie Malpertuus. Met mijn logopedie achtergrond dacht ik: "Nou dat doen we wel even." Dat was een grote misvatting. Na elke voorstelling had ik keelpijn van het zingen in de buitenlucht en zonder versterking. Wel is toen mijn liefde voor stem, zang en acteren echt begonnen. Om de voorstellingen goed door te komen ben ik naar mijn collega Rob Stallinga gegaan in Rijswijk. Van hem leerde ik het grote verschil tussen spreken en zingen. Na deze wijze lessen ben ik mij meer gaan verdiepen in mijn eigen stem en haar mogelijkheden. Ook volgde in vele cursussen en trainingen om een betere therapeut te worden. Iedere zomer stond ik in de Buytenparkproducties om te zorgen dat ik veel uitvoerende ervaring op deed. Op die manier kon ik me beter verplaatsen in de zangers/acteurs en wat ze nodig hadden. In de behandelruimte kan je mooie dingen bedenken maar of dat in een productie haalbaar is.......

Voor de ontwikkeling van mijn eigen stem heb ik 3 jaar de Vocal and Dance Academy in Den Haag gedaan, deed ik de 1-jarige zangersopleiding CVT aan het conservatorium Utrecht en EVTS level 1 en 2 bij Alberto ter Doest. Van 2010 tot 2012 deed ik de 2-jarige post HBO studie "stemspecialist". Het maken van deze site was een van de onderdelen van die studie. Voor een volledig CV verwijs ik je graag naar de site van mijn praktijk: www.logopedieaanhuis.nl.

Naar Homepage
Naar De stem
Naar Zang, stemgebruik Naar Stemstoornissen
Naar Logopedisch basistraject bij stemproblemen
Naar Warming-up oefeningen
Naar Stemmethodes en oefeningen
Naar De Stem In Beeld
Naar Microfoontechniek, presentatie
Naar Stemspecialisten en stemtherapeuten
Naar Over de makers
Naar Contactformulier